Her finde du information fra øvelsesdagen.

Filer
SCRIPT: getImages.m - show
SCRIPT: sinogram.m - show
SCRIPT: reconstruction_roll.m - show
SCRIPT: reconstruction_roll_interactive.m - show
SCRIPT: sinogram_roll.m - show
SCRIPT: sinogram_roll_interactive.m - show
Video

Her vil ligge skanningsdata fra Nanoteket. Det ligger i fem formater: (1) rådata fra programmet, (2) png-version af projektionerner, (3) sinogrammer/radontransformationen for alle vandrette snit i billedet, (4) rekonstruktion med back projection for hvert sinogram, (5) rekonstruktion med filtered back projection for hvert sinogram.

Dertil er tre informationspunkter om dataene: (1) Akseforskydning i pixels, (2) Udfyldningen i pixels og X-ray kilden i maskinen.

Akseforskydning: Når man bruger iradon funktionen i MATLAB (eller Octave) til at rekonstruere et billede fra et sinogram er det vigtigt at rotationsaksen er i midten af sinogrammet. Hvis det ikke er tilfældet må vi forskyde det ved at indsætte nogle rækker af pixels enten i toppen eller i bunden af sinogrammet. Negativ pixelværdi betyder de er indsat i toppen, positiv i bunden. Forskydningen er her bestemt ved visuel inspektion af rekonstruktionen, men vi kan også bestemme den ud fra 360-graders sinogrammet ved at finde ud af hvilken linie der ligger mellem top og bund af bølgen. Eksempel: Billedet er 500px højt, men rotationsaksen ligger omkring række 241, dvs. forskydning på -9px fra midten af billedet, række 250. For at korrigere dette tilføjer vi 2×9px = 18px i toppen af billedet.

Udfyldning: På grund af den måde iradon funktionen fungerer på er det rekonstruerede område bestemt ud af højden af sinogrammet. Så for at få mest muligt billede med blev det tilføjet nogle rækker af fyldpixels i toppen og bunden af sinogrammet.

Fjerbold data
  1. projektioner (raw/tif)
  2. projektioner (png)
  3. sinogrammer
  4. rekonstruktioner (BP)
  5. rekonstruktioner (FBP)
Information

Akseforskydning: -9px
Udfyldning: 40px
X-ray kilde: ???